Flexleasing som finansieringsform

Hvad er flexleasing og hvad er fordelene?

Scroll

Flexleasing

Her hos Selected Car Leasing deler vi passionen for biler og ønsket om fleksibilitet og økonomisk fornuft. Med flexleasing får du nøglen til din drømmebil uden den store kapitalbinding. Nedenfor gennemgår vi flexleasing og fordelene med flexleasing:

I Danmark har vi en registreringsafgift på 150%, hvilket betyder, at det kan blive en forholdsvis dyr affære at købe en ny bil. Det er den helt korte forklaring på, hvorfor leasing er blevet så populært i Danmark til både private og erhverv.

Med flexleasing slipper du for at betale hele registreringsafgiften på bilen på én gang, da du i stedet betaler en forholdsmæssig afgift for perioden, din leasingaftale løber.

Idéen med flexleasing er, at du betaler registreringsafgiften i små, månedlige rater, hvilket typisk vil udgøre en periode på 12 måneder.

Kontakt os i dag og lad os tale om, hvordan vi med flexleasing kan få dig bag rattet i din drømmebil.

Flexleasing forklaret

Når en bil kommer til Danmark, skal der betales en registreringsafgift, før bilen kan få nummerplader på. Denne afgift fastsættes af SKAT ud fra det aktuelle danske marked af tilsvarende biler på fuld afgift.

Når man flexleaser, vælger man at dele denne afgift op i små “bidder” alt efter hvor lang en periode, man vælger at binde sig for. Typisk kan det bedst betale sig at vælge 12 måneder med mulighed for forlængelse af kontrakten og så få lavet en ny vurdering inden aftalens udløb, da registreringsafgiften i mellemtiden vil være faldet i takt med markedet.

Det vil altså sige, at man i stedet for at betale den fulde afgift, kun betaler de måneder hvor bilen er aktiv. Det gør betalingen til SKAT meget mindre.

Flexleasing BMW

Hvad koster flexleasing?

Det er ikke tilladt for privatpersoner at eje køretøjer, der flexleases. Derfor finansierer du brugen af bilen gennem et leasingselskab, der køber den og efterfølgende lejer den ud til dig.

Da leasingselskabet skal have finansieret sit køb af bilen, som jo kan være ganske mange penge selv uden afgift, skal du derfor betale den rente, som leasingselskabet kræver.

Det er altså akkurat som når du låner penge ved et almindeligt billån. Det betyder at den samlede ydelse per måned består af et afdrag på registreringsafgiften, en mindre forrentning af bilens kapitalbinding og nogle renter til leasingselskabet.

Leasingselskabet fastsætter også bilens restværdi. Det er den værdi, bilen forventes at have efter leasingperiodens udløb, dvs. der er indregnet en afskrivning, da bilen jo falder i værdi over tid.

1. Find ønskebilen

Beskriv din ønskebil, så finder vi efter grundig research markedets bedste eksemplar til dig.

2. Attraktivt tilbud

Med udgangspunkt i dine bilønsker og kørselbehov skræddersyr vi et attraktivt tilbud til dig.

3. Favorabel aftale

Efter kreditgodkendelse indgår vi sammen en leasingaftale på yderest favorable vilkår.

4. Mere køreglæde

Du kører ønskebilen i den ønskede periode og med stor fleksibilitet.

Hvad gør jeg når leasingkontrakten udløber?

Når din leasingkontrakt udløber har du mulighed for at lave en ny genberegnet aftale og køre videre i bilen. Ønsker du ikke dette, skal du indfri bilens restværdi. Det betyder at du skal betale det aftalte beløb til leasingselskabet, hvorefter bilens ejerskab overføres til dig. Du kan nu sælge den videre til tredjepart. Da bilen nu igen er uden registreringsafgift, er dine muligheder for at finde en køber markant større end for danske biler med fuld afgift, da du kan sælge bilen i hele Europa.

Vi kan naturligvis være behjælpelige i denne proces. Vi kan eksempelvis sætte bilen til salg for dig, finde en forhandler i Europa, der vil købe den eller sælge den til en af vores eksisterende kunder, der er på udkig efter en ny bil.

Du har altså følgende valgmuligheder når leasingkontrakten udløber:

  • Du kan forlænge leasingkontrakten med yderligere 12 måneder.
  • Du kan anvise en dansk eller udenlandsk virksomhed, som skal købe bilen af Selected Car Leasing.
  • Du kan anvise en tredjepart, som kan overtage bilen på en ny leasingaftale.
  • Selected Car Leasing kan hjælpe dig med at finde en ny leasingtager af bilen.

Hvem henvender flexleasing sig til?

Flexleasing er specielt velegnet til biler som befinder sig i prislejet + kr. 300.000 kr. inkl. moms og afgift. Flexleasing er desuden velegnet til både nye og brugte biler. Dog vil Flexleasing af en bil, som er fyldt 36 måneder alt andet lige forekomme mest attraktivt, idet du vil opnå den laveste udgift pr. måned. Vælger du en bil, som er yngre end 36 måneder, så vil den månedlige udgift være højere. Det betyder altså, at satserne for den månedlige afgift afgøres af bilens alder.

Satserne for den månedlige ydelse baseret på bilens alder:

0-3 måneder: Du vil månedligt betale 2% af den totale afgift.

3-36 måneder: Du vil månedligt betale 1% af den totale afgift.

36+ måneder: Du vil månedligt betale 0,5% af den totale afgift.

Biler til flexleasing

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til flexleasing

Flexleasing kan fra start være en smule forvirrende at forstå. Derfor har vi herunder samlet en række ofte stillede spørgsmål om flexleasing.

Få et uforpligtende tilbud på din drømmebil

Selected Car Leasing råder over et team af leasingrådgivere med et stort internationalt sourcingnetværk, der gør at vi har de rette kompetencer til at hjælpe dig med at finde din drømmebil.