FLEXLEASING

Flexleasing er en efterspurgt finansieringsform af biler til både private og erhverv. Det skyldes, at du ved flexleasing vil opleve en række fordele i forhold til køb og betaling af bilen på fuld registreringsafgift, hvor du normalt skal betale 150% i registreringsafgift på én gang, når bilen indregistreres.

Flexleasing er en leasingmetode, hvor du undgår at betale fuld registreringsafgift. Du betaler i stedet registreringsafgiften i små, månedlige rater, hvilket typisk vil udgøre en periode på 12 måneder. Det betyder, at du ved flexleasing undgår stor likviditetsbinding, idet du som leasingtager, skal af med væsentligt færre penge.

For rigtig mange vil flexleasing altså være en overskuelig vej til drømmebilen, idet man på attraktive vilkår har mulighed for at køre i eksklusive bilmærker.

Hvad er flexleasing?

Når en bil kommer til Danmark, skal der betales en registreringsafgift, før bilen kan få nummerplader på. Denne afgift fastsættes af SKAT ud fra det aktuelle danske marked af tilsvarende biler på fuld afgift. 

Når man flexleaser, vælger man at dele denne afgift op i små “bidder” alt efter hvor lang en periode, man vælger at binde sig for. Typisk kan det bedst betale sig at vælge 12 måneder med mulighed for forlængelse af kontrakten og så få lavet en ny vurdering inden aftalens udløb, da registreringsafgiften i mellemtiden vil være faldet i takt med markedet.

Det vil altså sige, at man i stedet for at betale den fulde afgift, kun betaler de måneder hvor bilen er aktiv. Det gør betalingen til SKAT meget mindre.

Hvad koster flexleasing?

Det er ikke tilladt for privatpersoner at eje køretøjer, der flexleases. Derfor finansierer du brugen af bilen gennem et leasingselskab, der køber den og efterfølgende lejer den ud til dig. Da leasingselskabet skal have finansieret sit køb af bilen, som jo kan være ganske mange penge selv uden afgift, skal du derfor betale den rente, som leasingselskabet kræver. Det er altså akkurat som når du låner penge ved et almindeligt billån. Det betyder at den samlede ydelse per måned består af et afdrag på registreringsafgiften, en mindre forrentning af bilens kapitalbinding og nogle renter til leasingselskabet.

Leasingselskabet fastsætter også bilens restværdi. Det er den værdi, bilen forventes at have efter leasingperiodens udløb, dvs. der er indregnet en afskrivning, da bilen jo falder i værdi over tid.

Flexleasing eksempel:

Mercedes EQC400

Aut. 4Matic årgang 2021.

Tophastighed 180 km/t, 408 hk, acceleration 0-100 km/t på 5,1 sekunder. Anslået handelspris inklusiv afgift: 850.000 kroner.

Privatleasing-periode på 12 måneder med 25.000 kilometer. Førstegangsydelse 130.000 kroner inklusiv levering. Månedlig ydelse 4.853 kroner.

Porsche 911 GT3

Coupé Martini PDK 3,8, årgang 2014. 

Topfart 315 km/t, 475 hk, acceleration 0-100 km/t på 3,4 sekunder. Anslået handelspris inklusiv afgift: 1.865.000 kroner.

Privatleasing-periode på 12 måneder med 15.000 kilometer, førstegangsydelse 100.000 kroner inklusiv levering. Depositum 125.000 kroner, månedlig ydelse 13.965 kroner.

FIAT 500C ABARTH

T-Jet 595 Competizione aut. 1,4 årgang 2014. 

Tophastighed 209 km/t, 160 hk, acceleration 0-100 km/t på 7,6 sekunder. Anslået handelspris inklusiv afgift: 270.000 kroner.

Privatleasing-periode på 12 måneder med 20.000 kilometer, førstegangsydelse inklusiv levering 38.000 kroner. Månedlig ydelse 2.250 kroner.

Hvordan fungerer flexleasing?

Find ønskebilen

Beskriv din ønskebil, så finder vi efter grundig research markedets bedste eksemplar til dig.

Attraktivt tilbud

Med udgangspunkt i dine bilønsker og kørselsbehov skræddersyr vi et attraktivt tilbud til dig.

Favorabel aftale

 Efter kreditgodkendelse indgår vi sammen en leasingaftale på yderst favorable vilkår.

Mere køreglæde

Du kører ønskebilen i den ønskede periode og med stor fleksibilitet.

Få et uforpligtende tilbud

Vores personale sidder klar til at rådgive dig. Hvis ikke vi har din drømmebil på lader, så researcher vi straks markedet for dig – både i ind- og udland. På kort tid kan vi præsentere dig for det bedst mulige eksemplar.

Hvem henvender flexleasing sig til?

Flexleasing er specielt velegnet til biler som befinder sig i prislejet + kr. 300.000 kr. inkl. moms og afgift. Flexleasing er desuden velegnet til både nye og brugte biler. Dog vil Flexleasing af en bil, som er fyldt 36 måneder alt andet lige forekomme mest attraktivt, idet du vil opnå den laveste udgift pr. måned. Vælger du en bil, som er yngre end 36 måneder, så vil den månedlige udgift være højere. Det betyder altså, at satserne for den månedlige afgift afgøres af bilens alder.

Satserne for den månedlige ydelse baseret på bilens alder:

0-3 måneder: Du vil månedligt betale 2% af den totale afgift.

3-36 måneder: Du vil månedligt betale 1% af den totale afgift.

36+ måneder: Du vil månedligt betale 0,5% af den totale afgift.

Hvad gør jeg når leasingkontrakten udløber?

Når din leasingkontrakt udløber har du mulighed for at lave en ny genberegnet aftale og køre videre i bilen. Ønsker du ikke dette, skal du indfri bilens restværdi. Det betyder at du skal betale det aftalte beløb til leasingselskabet, hvorefter bilens ejerskab overføres til dig. Du kan nu sælge den videre til tredjepart. Da bilen nu igen er uden registreringsafgift, er dine muligheder for at finde en køber markant større end for danske biler med fuld afgift, da du kan sælge bilen i hele Europa. 

Vi kan naturligvis være behjælpelige i denne proces. Vi kan eksempelvis sætte bilen til salg for dig, finde en forhandler i Europa, der vil købe den eller sælge den til en af vores eksisterende kunder, der er på udkig efter en ny bil. 

Du har altså følgende valgmuligheder når leasingkontrakten udløber:

  • Du kan forlænge leasingkontrakten med yderligere 12 måneder.
  • Du kan anvise en dansk eller udenlandsk virksomhed, som skal købe bilen af Selected Car Leasing.
  • Du kan anvise en tredjepart, som kan overtage bilen på en ny leasingaftale.
  • Selected Car Leasing kan hjælpe dig med at finde en ny leasingtager af bilen.

FAQ – Spørgsmål til flexleasing

Flexleasing kan fra start være en smule forvirrende at forstå. Derfor har vi herunder samlet en række gængse spørgsmål.

Hvordan beregnes afgiften på flexleasing?

Afhængig af bilens alder, skal du betale mellem 0,5% og 2% af dette beløb per måned i registreringsafgift. Ud over dette beløb betales en særlig “rente” til staten, mod at “få lov” til at benytte flexleasingaftalen. Denne rente er knyttet op på nationalbankens udlånsrente og fastsættes som denne rente på 2,3% per år.

Det kan derfor godt svare sig at kigge på biler ældre end tre år, da de dels falder ind under den lave sats og dels allerede har taget en stor afskrivning i udlandet.

Hvem betaler den årlige grønne ejerafgift?

Du skal selv afholde udgifter til grøn ejerafgift og evt. privatbenyttelsesafgift, hvis der er tale om en bil på gule plader. Dette er altså ikke inkluderet i leasingaftalen.

Hvordan er bilen forsikret?

Du skal selv sørge for, at bilen er forsikret. Flexleasede biler har typisk en noget lavere præmie, end tilsvarende biler på fuld afgift. Det skyldes at forsikringsselskabet kun forsikrer bilens værdi uden afgift, hvilket kommer forsikringstageren til gode. Selected Car Leasing samarbejder med Alm. Brand, som kan tilbyde gunstige vilkår.

Hvor mange kilometer må jeg køre om året?

Alle vores leasingaftaler indgås uden kilometerbegrænsning, men det har en indvirkning på restværdien alt efter hvor mange kilometer du kører i løbet af din leasingperiode. Ved aftalens indgåelse laver vi en beregning ud fra dit oplyste kørselsbehov. 

Hvordan beregnes værditabet?

Vi beregner et realistisk værditab på bilen i leasingforløbet. Det betyder at du, efter endt aftaleforløb, vil skulle købe bilen fra leasingselskabet til en i næsten alle tilfælde lavere pris, end bilen reelt er værd. Det betyder at du kan sælge bilen videre med en fortjeneste. På den måde sikres du mod kedelige overraskelser, når aftalen udløber.

Hvem ejer bilen?

I henhold til gældende dansk lovgivning, er det et krav at leasingselskabet ejer bilen, mens du vil optræde som bruger. Det er således ikke lovligt selv at eje en bil, der flexleases.

Hvor lang tid binder jeg mig for?

Inden du indgår en aftale om leasingen, skal du beslutte dig for, hvor længe den skal løbe. Typisk binder du dig for 6, 12 eller 24 måneder ad gangen. På biler hvor afgiften er høj, vil det oftest kunne svare sig at genforhandle aftalen allerede efter 12 måneder, da afgiften vil være faldet betragteligt i den mellemliggende periode. Det betyder nemlig en lavere månedlig ydelse til SKAT.

Omvendt vil der være en lille udgift forbundet med at genforhandle aftalen efter 12 måneder, så de to udgifter skal holdes op mod hinanden – medmindre du vælger at udskifte bilen helt. Vi rådgiver dig naturligvis, så du er sikker på at træffe det bedste valg.

Kan jeg selv finde en bil i Tyskland?

Hvis du har fået øje på din drømmebil hos en tysk forhandler, kan du trygt overlade forhandling og hjemtransport til os. Vi har en mangeårig erfaring med bilhandel i både Tyskland og det øvrige Europa og har opbygget et stærkt netværk af autoriserede forhandlere, som vi køber vores biler gennem. Selected Car Leasing sørger desuden altid for en personlig gennemgang af bilen i udlandet, så vi er sikre på at bilen leveres i god stand.

Er service inkluderet i flexleasing?

Nej, der er ikke inkluderet en serviceaftale i leasingkontrakten. Ønsker du tryghed for dig og din bil igennem hele leasingperiode, tilbyder vi attraktive serviceaftaler igennem vores eget guld CAC-certificerede værksted, Selected Car Service. 

Ønsker du ikke at tegne en serviceaftale hos Selected Car Service skal du derfor selv afholde omkostningerne til reparationer og service.

Hvordan kommer jeg i gang?

Måske har du allerede fundet en bil. Måske er du i tvivl om, hvilken det skal være. Når du tager kontakt til os, holder vi et møde, hvor vi sammen sporer os ind på hvilken bil, der passer bedst til dig: Den rigtige årgang, udstyr, farve og kilometer. Herefter overlader du resten til os.

Vi tager dialogen med forhandleren, aftaler en eventuel rabat eller får udført service på bilen, hvis det er nødvendigt. Herefter sørger vi for besigtigelse af bilen, hjemtransport, indregistrering og oprettelse af leasingkontrakt. 

Sammen finder vi drømmebilen

Måske har vi allerede din drømmebil stående. Hvis ikke, så beskriv din drømmebil og vi researcher straks markedet for dig – både herhjemme og i udlandet. På kort tid kan vi præsentere dig for det bedste eksemplar, der kan opdrives.