Kreditværdighedsvurdering

Lovgivning
I oktober 2021 blev danske leasingselskaber af motorkøretøjer omfattet af en ny bestemmelse i kreditaftaleloven. Nærmere bestemt kreditaftaleloven § 52 a. Lovteksten er suppleret af Finanstilsynets og Forbrugerombudsmandens vejledning til, hvornår en kreditværdighedsvurdering er tilstrækkelig. Det betyder, at Selected Car Leasing A/S er forpligtet til at gennemføre en komplet og dokumenterbar kreditværdighedsvurdering af alle privatkunders økonomiske forhold og betalingsevne.

Loven er til for at beskytte dig
Loven og vejledningen om kreditværdighedsvurdering har et klart forbrugerbeskyttende sigte og skal således sikre, at du og andre private leasingkunder er i stand til at betale de månedlige leasingydelser, så du og andre ikke kommer i økonomiske problemer.

Hvornår
Kreditværdighedsvurderingen skal foretages inden etablering eller gentegning af enhver privat leasingaftale. Der er således ikke forskel på, om du er ny eller eksisterende kunde hos Selected Car Leasing A/S.

Hvordan
Selected Car Leasing A/S samarbejder med virksomheden Monthio, der har udviklet en online-løsning, der indhenter og verificerer privatkunders indtægter og udgifter. Monthio indsamler bank- og skatteoplysninger via MitID. Monthio bruger dine oplysninger til at opstille et budget og beregne dit månedlige rådighedsbeløb. Det er vigtigt at understrege, at Selected Car Leasing A/S ikke modtager detaljerede oplysninger om enkelte transaktioner, men kun grupperede omkostninger og indtægter. Derudover giver du Selected Car Leasing A/S adgang til dine skatteoplysninger via eSkatData. Når kreditafdelingen har modtaget dit budget og dine skatteoplysninger, udarbejder kreditafdelingen den endelige kreditvurdering.

Vi passer godt på dine oplysninger

Dine økonomiske oplysninger behandles af Selected Car Leasing A/S’ kreditafdeling og gemmes til dokumentation. Oplysningerne opbevares fortroligt og din leasingkonsulent har ikke adgang til dine økonomiske oplysninger. Hvis du vil vide mere om, hvordan vi behandler dine personoplysninger kan læse vores databeskyttelsespolitik her.

Har du spørgsmål

Selected Car Leasing A/S sørger naturligvis for at hjælpe dig igennem processen. Giver ovenstående anledning til spørgsmål eller har du brug for hjælp, er du velkommen til at ringe på tlf. 88 91 50 02 eller skrive til [email protected].

Nyeste biler

Få et uforpligtende tilbud på din drømmebil

Selected Car Leasing råder over et team af leasingrådgivere med et stort internationalt sourcingnetværk, der gør at vi har de rette kompetencer til at hjælpe dig med at finde din drømmebil.