Sæsonleasing

Sæsonleasing er til dig, som drømmer om at køre i en lækker sportsvogn om sommeren og en luksuriøs SUV om vinteren.

Når du leaser med periodeafgift, betaler du en afgift i månedlige rater frem for at betale den fulde registreringsafgift ved køb af bilen.

Afgiften pr. måned på en ny bil er 2% de første 3 måneder, 1% når bilen er mellem 3 og 36 måneder, og 0,5% når bilen er over 36 måneder.

Alt sammen procenter af den fulde registreringsafgift. Ud over dette beregner SKAT sig et rentetillæg baseret på restafgiften. Procenten på rentetillægget fastsættes af SKAT hvert halve år.

Hvad er sæsonleasing?

Sæsonleasing minder meget om flexleasing, men foregår i en kortere periode. Sæsonleasing har fokus på biler, der ikke skal køres hele året; man deler det typisk op i en sommer- og en vinterbil. Sæsonleasing er specielt velegnet til biler med en høj anskaffelsespris, eksempelvis kan du køre sportsvogn om sommeren og skifte til 4-hjulstrækker om vinteren – og for leasingtagere med et stort kørselsbehov. Finansiering af biler ved sæsonleasing baserer sig på, at vi som leasingselskab stiller bilen til rådighed for dig i en aftalt periode. Vi indbetaler derefter en forholdsmæssig registreringsafgift for den aftalte leasing til SKAT.

Hvad koster sæsonleasing?

Hvornår sæsonleasing kan betale sig, afhænger af flere forskellige faktorer. Her spiller f.eks. køretøjets type, kørselsbehov, finansieringsbehov, forsikring og hyppighed af bilskift en rolle. Men da bilens anskaffelsespris er uden afgift, sikres du altid et lavere forrentningsgrundlag og en mindre afskrivning i forhold til biler, hvor den fulde registreringsafgift er betalt. Selected Car Leasing kan hjælpe dig med en afklaring af, sæsonleasing opfylder dine ønsker og behov. Ud fra dine ønsker finder Selected Car Leasing igennem sit internationale netværk den helt rette bil til dig. Herefter udarbejder vi med udgangspunkt i den konkrete bil et tilbud til dig. Når du har accepteret tilbuddet, sørger vi for hjemtransport, syn/toldsyn og klargøring af bilen, inden den leveres til dig.

1. Find ønskebilen

Beskriv din ønskebil, så finder vi efter grundig research markedets bedste eksemplar til dig.

2. Attraktivt tilbud

Med udgangspunkt i dine bilønsker og kørselbehov skræddersyr vi et attraktivt tilbud til dig.

3. Favorabel aftale

Efter kreditgodkendelse indgår vi sammen en leasingaftale på yderest favorable vilkår.

4. Mere køreglæde

Du kører ønskebilen i den ønskede periode og med stor fleksibilitet.

Hvad gør jeg når leasingkontrakten udløber?

Når din leasingkontrakt udløber har du mulighed for at lave en ny genberegnet aftale og køre videre i bilen. Ønsker du ikke dette, skal du indfri bilens restværdi. Det betyder at du skal betale det aftalte beløb til leasingselskabet, hvorefter bilens ejerskab overføres til dig. Du kan nu sælge den videre til tredjepart. Da bilen nu igen er uden registreringsafgift, er dine muligheder for at finde en køber markant større end for danske biler med fuld afgift, da du kan sælge bilen i hele Europa.

Vi kan naturligvis være behjælpelige i denne proces. Vi kan eksempelvis sætte bilen til salg for dig, finde en forhandler i Europa, der vil købe den eller sælge den til en af vores eksisterende kunder, der er på udkig efter en ny bil.

Du har altså følgende valgmuligheder når leasingkontrakten udløber:

  • Du kan forlænge leasingkontrakten med yderligere 12 måneder.
  • Du kan anvise en dansk eller udenlandsk virksomhed, som skal købe bilen af Selected Car Leasing.
  • Du kan anvise en tredjepart, som kan overtage bilen på en ny leasingaftale.
  • Selected Car Leasing kan hjælpe dig med at finde en ny leasingtager af bilen.

Hvem henvender sæsonleasing sig til?

Sæsonleasing henvender sig til dig, som drømmer om at køre i en cabriolet, coupé eller en anden lækker bil om sommeren. Biler som befinder sig i prislejet + 300.000 kr. inkl. moms og afgift er specielt velegnet til sæsonleasing. Det er dog typisk mest attraktivt at lease en bil, som er fyldt 36 måneder, da du her vil opnå den laveste udgift pr. måned. Vælger du en bil, der er yngre end 36 måneder, vil den månedlige udgift være højere.

Satserne for den månedlige ydelse baseret på bilens alder:

0-3 måneder: Du vil månedligt betale 2% af den totale afgift.

3-36 måneder: Du vil månedligt betale 1% af den totale afgift.

36+ måneder: Du vil månedligt betale 0,5% af den totale afgift.

Få et uforpligtende tilbud på din drømmebil

Selected Car Leasing råder over et team af leasingrådgivere med et stort internationalt sourcingnetværk, der gør at vi har de rette kompetencer til at hjælpe dig med at finde din drømmebil.