Splitleasing

Vil du gerne bruge din bil til både erhverv- og privatkørsel?

Så kan splitleasing være en fordelagtig løsning for dig; her bliver omkostningerne ved bilen delt op efter dit forbrug; altså om du bruger bilen til erhvervs- eller privatkørsel.

Som udgangspunkt skal du have mere end 60% erhvervsmæssig kørsel, før splitleasing kan betale sig. Er din andel af erhvervskørsel mindre end 60%, anbefaler vi dig i stedet erhvervs- eller privatleasing på periodeafgift. Er du selvstændig, er splitleasing en ekstra gunstig løsning, da dit eget firma sparer omkostningerne til privatkørsel, samtidig med at du sparer beskatningen.

Hvad er splitleasing?

Splitleasing er en deleordning hvor der indgås to enslydende leasingkontrakter – én med virksomheden og én med privatpersonen. Herefter splittes bilens omkostninger månedligt efter den procentmæssige fordeling af den erhvervsmæssige -og private kørsel. Det betyder at du undgår at blive beskattet af fri firmabil og blot bliver faktureret en procentdel af bilens omkostninger.

Bilens omkostninger som fordeles på en splitleasingaftale, er førstegangsydelsen, den månedlige leasingydelse, forsikring, vægtafgift, brændstof og service – alt dette reguleres procentmæssigt ud fra brugerens registrering via. en elektronisk kørebog.

Ved at bruge splitleasingmodellen, behøver du ikke længere lade firmabilen stå på arbejdspladsen, når du har fri, hvilket gør det nemmere, billigere og sjovere at køre i firmabil.

Hvad koster splitleasing?

Man finansierer typisk brugen af bilen gennem et leasingselskab, der køber den og efterfølgende lejer den ud til dig. Da leasingselskabet skal have finansieret sit køb af bilen, som jo kan være ganske mange penge selv uden afgift, skal du derfor betale den rente, som leasingselskabet kræver. Det er altså akkurat som når du låner penge ved et almindeligt billån. Det betyder at den samlede ydelse per måned består af et afdrag på registreringsafgiften, en mindre forrentning af bilens kapitalbinding og nogle renter til leasingselskabet.

Leasingselskabet fastsætter også bilens restværdi. Det er den værdi, bilen forventes at have efter leasingperiodens udløb, dvs. der er indregnet en afskrivning, da bilen jo falder i værdi over tid.

Ved splitleasing er princippet helt enkelt: Kører du f.eks. 75% erhvervskørsel og 25% privatkørsel, faktureres de 75% af alle bilens omkostninger til din virksomhed, mens de resterende 25% faktureres til dig privat.

1. Find ønskebilen

Beskriv din ønskebil, så finder vi efter grundig research markedets bedste eksemplar til dig.

2. Attraktivt tilbud

Med udgangspunkt i dine bilønsker og kørselbehov skræddersyr vi et attraktivt tilbud til dig.

3. Favorabel aftale

Efter kreditgodkendelse indgår vi sammen en leasingaftale på yderest favorable vilkår.

4. Mere køreglæde

Du kører ønskebilen i den ønskede periode og med stor fleksibilitet.

Hvad gør jeg når leasingkontrakten udløber?

Når din leasingkontrakt udløber har du mulighed for at lave en ny genberegnet aftale og køre videre i bilen. Ønsker du ikke dette, skal du indfri bilens restværdi. Det betyder at du skal betale det aftalte beløb til leasingselskabet, hvorefter bilens ejerskab overføres til dig. Du kan nu sælge den videre til tredjepart. Da bilen nu igen er uden registreringsafgift, er dine muligheder for at finde en køber markant større end for danske biler med fuld afgift, da du kan sælge bilen i hele Europa.

Vi kan naturligvis være behjælpelige i denne proces. Vi kan eksempelvis sætte bilen til salg for dig, finde en forhandler i Europa, der vil købe den eller sælge den til en af vores eksisterende kunder, der er på udkig efter en ny bil.

Du har altså følgende valgmuligheder når leasingkontrakten udløber:

  • Du kan forlænge leasingkontrakten med yderligere 12 måneder.
  • Du kan anvise en dansk eller udenlandsk virksomhed, som skal købe bilen af Selected Car Leasing.
  • Du kan anvise en tredjepart, som kan overtage bilen på en ny leasingaftale.
  • Selected Car Leasing kan hjælpe dig med at finde en ny leasingtager af bilen.

Hvem henvender splitleasing sig til?

Splitleasing henvender sig især til alle, som har mere end 60% erhvervskørsel. Afhængig af hvor meget du bruger din bil til erhverskørsel, bliver firmaet faktureret f.eks. 75% og du, som privatperson, bliver faktureret 25%. Biler som befinder sig i prislejet + 300.000 kr. inkl. moms og afgift er specielt velegnet til splitleasing. Det er dog typisk mest attraktivt at lease en bil, som er fyldt 36 måneder, da du her vil opnå den laveste udgift pr. måned. Vælger du en bil, der er yngre end 36 måneder, vil den månedlige udgift være højere.

Satserne for den månedlige ydelse baseret på bilens alder:

0-3 måneder: Du vil månedligt betale 2% af den totale afgift.

3-36 måneder: Du vil månedligt betale 1% af den totale afgift.

36+ måneder: Du vil månedligt betale 0,5% af den totale afgift.

Få et uforpligtende tilbud på din drømmebil

Selected Car Leasing råder over et team af leasingrådgivere med et stort internationalt sourcingnetværk, der gør at vi har de rette kompetencer til at hjælpe dig med at finde din drømmebil.