14. apr 2024

Filmhistorie på fire hjul

Ford Mustang 5.0 V8 GT Bullitt - Filmhistorie på fire hjul

I starten af 1960’erne blev Fords designere og ingeniører stillet en opgave af de lidt sværere. Nemlig at designe en bil, der skulle “udfylde tomrummet mellem gokarts og Corvetter”, som det blev formuleret. 

Opgaven lykkedes som bekendt, for efter et par års hårdt arbejde, kom Ford Mustang til verden i foråret 1964. Navnet var inspireret af et kampfly ved navn P-51 Mustang fra 2. Verdenskrig og med ét blev begrebet “pony-car” allemandseje. Ford vidste de sad med en succes på hånden og havde regnet med et årligt salg på 100.000 biler. Men alene første år røg mere end 400.000 biler over disken og Mustang nr. 1 million blev en kendsgerning, bare halvandet år efter introduktionen. Dermed var Mustang den mest succesrige Ford siden Model A – og det siger ikke så lidt.

Syv generationer senere er Mustang stadig så genkendelig som altid. Fastback-formen med den lange motorhjelm, de svungne hofter og den flade bagrude fortæller, at her er en bil, der er designet til én ting – at komme frem i verden. Drej nøglen og du genkender øjeblikkeligt lyden: Den buldrende pludren i forceret tomgang, der bringer minder tilbage om en tid, hvor bilen i USA var synonym med frihed.

Ønsker du dig også tilbage til dengang, er det svært at finde en bedre løsning end denne Mustang Bullit-specialmodel. Med sin ikoniske farve, “Highland Green”, får du filmklassikerens æstetik på nethinden, hver gang du går ud til bilen. Det er en homage til filmhistorien; til San Franciscos gader i 1968, hvor Steve McQueen huserede på jagt efter banditter.

Sæt dig så ind bag rattet, hvor Bullitt også her er en skøn blanding mellem nutiden og fortiden. Den moderne TFT-skærm bag rattet giver dig alle de oplysninger, du har brug for, mens billardkuglen på gearstangen giver dig et smil på læben, hver gang du gearer ned for at høre den fantastiske V8’er synge for dig. For synge, det gør den. Træd på speederen og du fyldes af en skøn følelse af nostalgi blandet med moderne præstationer. Men i en Bullitt handler det ikke kun om hastighed. I stedet skriver du din egen historie, hver gang du sætter dig bag rattet. Er du helten eller skurken? Det bestemmer du selv.

Ford Mustang Bullitt er mere end bare en retrobil. Den er ren kulturarv på fire hjul. Besøg vores showroom i Middelfart og oplev moderne nostalgi helt tæt på. Måske kommer du hjem med et stykke filmhistorie.