18. feb 2024

Fabelagtig og forførende

Porsche 911 Targa 4 GTS - Fabelagtig og forførende

Man skal aldrig ændre opskriften på succes, siges det. Men alligevel er det præcis, hvad Porsche gjorde med sin 911’er allerede tilbage kort efter fødslen. 

Marketingfolkene i Zuffenhausen var blevet bange for at amerikanerne ville forbyde åbne biler, grundet faren for at rulle rundt og dermed gøre passagererne et hoved kortere. Løsningen var så simpel, som den var genial. Det faste ståltag blev erstattet af en bred styrtbøjle ved B-stolpen, en bagrude der kunne leveres i glas eller plastik og et aftageligt vinyltag, der åbnede himlen op. Navnet blev hentet fra det legendariske racerløb Targa Florio på Sicilien og en fabelagtig klassiker var født.

Siden fulgte en række forskellige variationer af den succesfulde opskrift. I 1990’erne blev targataget erstattet af hvad der bedst kan betegnes som et glorificeret soltag, der kunne køres ned på indersiden af bagruden. Men med introduktionen af 991’eren åbner hele bagpartiet nu op og taget lægges fint på plads inden alt lukkes igen. Det er imponerende at beskue og mekanismen fungerer hurtigt, stille og perfekt – hver gang.

Og resten af bilen? Den er som en 911’er altid er. Smukkere, hurtigere og sjovere end næsten alt andet derude. Med opgraderingen til modelkode 992 fik interiøret en overhaling, der har gjort kabinen ultrapremium og et fabelagtigt sted at opholde sig, hvad enten du cruiser i Rungsted eller på Rivieraen.

Med sine 480 heste spiller Targa 4 GTS op til sjov og ballade. Og selv om tyskerne forlængst har fået styr på det forførende temperament, er der stadig plads til lidt brede udskridninger, naturligvis under kontrollerede forhold. 

Kig forbi vores showroom i København og del vores begejstring for 911 Targa.