02. jun 2024

Vidunderlig Voodoo

Ford Mustang Shelby GT350 - Vidunderlig Voodoo

Få biler har som Ford Mustang været med til at definere en æra. Tilbage i 1960’erne blev modellen selve definitionen på en “pony car” – en bil, der bragte både frihed og fart til de amerikanske masser.

Gennem årene udviklede Mustang sig i flere retninger, men i de seneste generationer er den unikke kombination af rå kraft og uovertruffen køreglæde vendt tilbage. Og når talen falder på netop disse dyder, er det umuligt at komme uden om Ford Mustang Shelby GT350.

Som navnet fortæller, trækkes der tråde tilbage til gode gamle Carroll og hans arbejde med at transformere Mustang fra pony car til gaderacer. Under den lange hjelm ligger Voodoo-motoren, og navnet er mere end sigende, for hvad den gør ved konkurrenterne fra GM, tåler ikke dagens lys. Fem komma to liter caribisk djævelskab ligger og venter på at du strækker højre fod mod gulvet, mens højre hånd lægger gearene ind på gammeldags vis.

For du kan ikke få den med automatgear og det ønsker du heller ikke. En Shelby er nemlig en køreoplevelse af de allermest rå af slagsen og den er få forundt. Ikke mindst økonomisk. Opfører du dig ordentligt, rammer du 7 kilometer på en liter – og det halve, når du ikke gør. Hvilket formodentlig er det meste af tiden. For hvor lillesøsteren, Mustang GT, ligger og gurgler genbrugte dinosaurer i flydende form ved lave omdrejninger, skriger GT350 helt indtil du rammer begrænseren. Dén lyd er så vanedannende at det burde være forbudt – og det bliver den nok også inden længe, så det er om at slå til mens muligheden er der.

Skynd dig forbi vores showroom i Middelfart og oplev legenden på egen hånd. Det er på tide du skriver dit eget kapitel i Mustangs historie.