08. okt 2023

Ferrari SF90 Stradale – Den digitale drøm

Ferrari SF90 Stradale Assetto Fiorano- Den digitale drøm

At køre den første serieproducerede hybridbil fra en lille, italiensk bilproducent lyder ærlig talt ikke særligt ophidsende. Men når man opdager at producenten hører hjemme i Maranello og at bilen har lige præcis 1.000 hestekræfter, begynder det at krible alle de gode steder. For bilen er en SF90 Stradale og producenten er naturligvis Ferrari.

Stradale katapulterer Il Cavallino Rampante ind i en ny tidsalder, hvor performance ikke opnås på bekostning af omverdenen, men ved at tage hensyn til den. Det er nye toner, men med 0-100 på 2,5 sekunder, skal vi være de sidste til at beklage os. En så vanvittig tid opnås med det bedste af begge verdener: Med tre elmotorer, en på hvert hjul foran og en på bagakslen, og en lavtliggende fireliters V8’er med dobbelte turboer, rammer ydelsen de magiske cifre et-nul-nul-nul. Introduktionen af elmotorerne betyder også at forhjulene nu har en slags avanceret torque vectoring, der nærmest trækker bilen ud af svingene, så de tages med en hastighed sjældent set før på en gadebil. Det er direkte berusende at opleve.

Også andre steder er Stradale en frontrunner. Indvendigt er der flere skærme end i nogen anden Ferrari – der er ligefrem områder på rattet med små skærme, der styrer drive modes, klimaanlægget og meget andet. Og det futuristiske fortsætter med karosseriet, der er opbygget i en blanding af aluminium og kulfiber, ja faktisk er her nærmest kulfiber nok til at bygge et par Formel 1-racere og så er man jo godt på vej til pole position.

Og når du nu alligevel har muldvarpen fremme, så går du selvfølgelig efter Assetto Fiorano-specialmodellen. For et ubetydeligt beløb, svarende til en halv kvadratmeter i Monte-Carlo, får du en vægtbesparelse på 30 kilo, titaniumudstødning, opgraderede undervognskomponenter og ikke mindst en kulfiberspoiler bag på.

 

Alt i alt er der lagt op til dit livs køretur. Den mest avancerede, hurtigste Ferrari til dato skal nok sørge for at holde dig underholdt, uanset om du kører bølleagtigt på Fiorano eller til bageren på Frederiksberg Allé. Og når turen er veloverstået, er Stradale så venlig at vise dig en statistik over dine kørselsdata, sådan at bilen kan udnyttes til fulde. Men du tager det med, for smilet efter hver køretur går fra øre til øre.

 

SF90 Stradale er måske ikke din første Ferrari. Men det er formentlig din første Ferrari med digitalt speedometer. Tag fat i vores dygtige folk i showroomet i København og book en tid til fremvisning.