30. apr 2023

Den endeløse stræben efter perfektion

Porsche 911 Singer – Den endeløse stræben efter perfektion

Sådan kan californiske Singer Vehicle Designs slogan oversættes. Det lille, men højt specialiserede entusiastværksted i Los Angeles har gennem det sidste årti markeret sig som verdens fremmeste restaureringsekspert af den mest ikoniske sportsvogn nogensinde – Porsche 911. Og når man ser de biler, der efter måneder og års intensivt arbejde ruller ud på vejene, forstår man hvorfor valget er faldet på et, trods alt, ret prætentiøst slogan.

Bag Singer står Rob Dickinson, der efter en karriere i musikbranchen flyttede til Californien og specialiserede sig i nænsom restaurering af ældre Porscher og især den klassiske 964-karosse; den sidste luftkølede model med den klassiske silhuet og de opretstående forlygter. Navnet “Singer” blev valgt som en homage til den legendariske Porsche-ingeniør, Norman Singer, der var involveret i projekter som Porsche 917, 935 og 962 der tilsammen har vundet flere Le Mans-titler end nogen kan tælle.

Men trods inspirationen er det ikke racerbiler, der ruller ud fra Los Angeles. Det er i stedet klassiske sportsvogne – gentænkt til den moderne mand, der sætter pris på kvalitet, pålidelighed og ikke mindst absolut perfektion i enhver detalje. Og det er en proces, der kræver både tålmodighed og ikke mindst økonomisk tyngde. For når først en passende donorbil er fundet, går et arbejde så omfattende som udbygningen af et mindre metrosystem i en storby i gang. Og til eventuelt interesserede kan vi oplyse, at både tidshorisont og pris også er i nogenlunde samme leje.

Først skrælles karrosseriet ned til det bare metal og sandblæses, så det står som nyt. Herefter erstattes adskillige paneler af kulfiber for at øge stabiliteten og mindske vægten. Fronthjelmen håndlaves, så den minder om udgaven fra en tidligere 911’er, hvilket både gør designet mere nostalgisk og skaber plads til en større benzintank med en centercap monteret midt på hjelmen.

Et sted bagude over baghjulene har den amerikanske motorspecialist Ed Pink været i gang med sin trolddom. Blokken bores op til 4 liter og kobles til en titaniumudstødning, der koster det samme som en god mellemklassebil. Det omfattende arbejde med karossen gør en Singer omtrent 200 kilo lettere end ophavet og med sine 400 hk får bilen et vægt/effekt-forhold, der sætter moderne sportsvogne i skammekrogen. Til slut rundes det hele af med en 6-trins manuel gearkasse, 2-vejs justerbare støddæmpere fra svenske Öhlins og keramiske bremser fra Brembo.

Indvendigt forkæles chaufføren med specialsyet læder overalt, naturligvis syet efter kundens ønske, et nyt Momo-rat, kulfiberskålsæder og et fuldstændig integreret lydanlæg med højttalere og subwoofer fra danske Dynaudio, komplet med Apple Carplay til det utænkelige scenarie at du skulle blive træt af boxermotorens skønsang. Det hele krydres med ny støjdæmpning, nyt ledningsnet samt ABS og servostyring fra en 993 Turbo. Og det er dét. Ingen traction control, ingen ESP, ingen G-sensorer eller andet stads, der influerer på kontakten mellem mand og maskine. En overstyring, en for tung højre fod eller bare en optimistisk fejlvurdering og du ender i grøften, vel vidende det udelukkende er din egen mangel på talent, der bærer skylden.

En Singer-restaureret Porsche 911 er en tilbagevenden til de klassiske dyder. Det er en analog sportsvogn, der tilbyder sin ejer den ultimative oplevelse på alle fronter. Og det er et stykke mesterligt mekanisk håndværk, der med sin enestående kvalitet i design og forarbejdning også er her om både 25 og 50 år. Det findes ikke bedre og det er jo hvad man vil kalde essensen af perfektion – det bedste af det bedste. Singers utrættelige stræben er lykkedes over al forventning.

Bilen på billederne er en af de absolut eneste af sin slags i Nordeuropa og bliver snart leveret til en af vores gode kunder. Har du fået mod på at køre noget helt unikt og samtidig klassisk, så kontakt os og hør nærmere og mulighederne.

Skal vi hjælpe dig med drømmebilen?

Vil du se hvilke andre biler som Selected Car Leasing har på lager, så klik på knappen nedenunder.

Går du og drømmer om en helt speciel bil, så tøv ikke med at kontakte os her, så vi kan hjælpe dig ud og køre i din drømmebil.