11. dec 2023

SUV’en til den modne James Bond

Porsche Panamera Turbo S Sport Turismo - Komfortabel køreglæde

At Aston Martin, det ærkebritiske mærke med det ikoniske sportsvognsdesign og den noble racinghistorie, skulle finde på at producere SUV’er, var der ikke mange der havde forestillet sig for 10 år siden. Men efterhånden er der ingen af de traditionsbundne bilproducenter, der kan tillade sig at lade være.

Det er et marked i vækst og man behøver bare se på Cullinan, Urus, Bentayga og alle de andre for at forstå at selvfølgelig ville det også gå den vej for det hæderkronede mærke i Warwickshire.

Således så DBX dagen. En SUV med en sportslig attitude som få. Og alligevel gik Aston Martin kort efter endnu mere hårdt til værks og skabte monsteret 707 – specialudgaven til den, for hvem selv hele verden ikke er nok.

Selv om det kan være svært at se, er ændringerne i forhold til den normale DBX temmelig omfattende. Udefra er det kun en marginalt større grill, kulfiberpakken og de keramiske bremser, der afslører, at du ikke ‘’bare’’ har valgt en DBX. Men under motorhjelmen er der nye turboladere, ny indsugning og ny motorstyring – og tilmed en helt anden gearkasse. Længere bagude findes en mere liberalt udlagt udstødning, der fortæller både fruen og dem i nabobyen, at du er vendt hjem. Bag rattet nyder du udsigten over den smukt skulpturerede motorhjelm, med de store indsugninger, der fordrer det potente kraftværk med frisk luft. Og det er svært at finde et bedre sted at sidde end lige her i ultimativ komfort, med det lækreste, blødeste læder og alcantara, så langt øjet rækker.

På trods af 707 hestekræfter og 900 nm moment, er DBX 707 tilbageholdende, ja ligefrem reserveret, når du ønsker den skal være det. På vejen kan den køres civiliseret og roligt, men stadig med uanede mængder voldsomhed i reserve. DBX 707 vil være perfekt i rollen som bilen til den modne James Bond – den hemmelige agent, der nu har fået børn, men stadig vil ankomme ad grusvejen til familieslottet Skyfall i stil. Det er en bil, der krydser grænserne og udfordrer normerne for hvad en SUV egentlig behøver at være. Den påminder os om, at det er okay at omfavne den vilde side af livet – selv når børnene skal afleveres i skole. 

Besøg vores showroom i smukke Silkeborg og oplev den modne mands Aston Martin helt tæt på. Vi glæder os til at se dig.