08. jun 2022

Selected Car Leasing omsætter for 1,4 milliarder kroner

Danmarks største leasingselskab indenfor luksus- og sportssegmentet af biler, Selected Car Leasing, leverer i år et regnskab med en omsætning på 1,4 milliarder kroner. Det er første gang gruppen præsenterer et årsregnskab med en omsætning på over en milliard kroner. Årets omsætning svarer til knap en fordobling af omsætningen i forhold til året før.

Selected Car Leasing kan i årets regnskab præsentere det bedste resultat til dato. En stigning i omsætning på 87 procent over året før og en samlet omsætning på 1,373 milliarder kroner sender bilgruppen op i den absolutte sværvægtsklasse af danske leasingselskaber.

Resultatet kommer på trods af et turbulent år, hvor efterdønninger fra Coronapandemien samt krigen i Ukraine markant har påvirket forsyningskæderne og stækket udbuddet af fabriksnye biler til markedet, hvilket har haft en voldsom indvirkning også på brugtvognsforretningen. En udfordring som Selected Car Leasing har taklet gennem et solidt sourcing netværk af biler fra hele verden.

Året har samtidig også været præget af, at bilgruppen i foråret annoncerede fusionen med Solid Leasing, hvilket yderligere styrker udgangspunktet for de kommende års udvikling.

”Der har ikke været noget simpelt over dette års resultat, hvor vi har navigeret kriser, mangel på biler samt en serie af opkøb og en meget markant fusion med kollegerne fra Lars Larsen Group’s Solid Leasing. Men resultatet taler for sig selv, og vi er utroligt stolte og ydmyge over den tillid, som vores kunder og partnere har vist os,” siger Ulrik Larsen, administrerende direktør for Selected Car Group.

Selected Car Leasing præsterer et årsresultat på mere end 20 millioner kroner og dermed en vækst på 65 procent, og har i dag 3.437 biler på vejene, hvilket er 60 procent flere biler på leasingkontrakt siden sidste år.

En stærk strategi styrer bilgruppen

Forårets varslede fusion mellem Lars Larsen Group’s Solid Leasing og Selected Car Group er med sin endelige godkendelse fra de europæiske konkurrencemyndigheder i maj 2022 nu en realitet. Det betyder, at Selected Car Leasing har kunne lukket bøgerne på deres sidste årsregnskab som det bedste nogensinde, inden Solid Leasing bliver en del af forretningen.

Både succesen med at lykkedes med en fusion mellem to af Danmarks tungeste erhvervsfamilier og årets rekordhøje resultat tilskriver Ulrik Larsen i høj grad Selected Car Groups 2025-strategi, Growth by Passion, en helhedsstrategi med udgangspunkt i intern procesoptimering af it-systemer, fokus på eksisterende og nye kunder og selvfølgelig opkøb og partnerskaber. Derfor har året også budt på en række opkøb af blandt andre CarSelect på Sjælland og tyske Holden Car Group GmbH, hvor sidstnævnte giver adgang til et udvidet sourcing- og indkøbsnetværk syd for grænsen. Derudover har gruppen indgået partnerskabet med Gubsø Garage i Silkeborg samt den succesrige fusion med Solid Leasing, som forventes at cementere Selected Car Leasings afgørende position på markedet for luksus- og sportssegmentet af biler.

”Vores strategi blev implementeret i 2020 og nu to år efter kan vi tydeligt aflæse resultatet. Dels ved en markant vækst, skærpet forretning og stor appetit på markedet, dels i vores generelle kundetilfredshed hvor vi har en 90 procents gentegning blandt kunder og en tilfredshedsscore på 83,5. Vi tegner flere kunder og beholder samtidig dem, vi har. Det er vi mindst lige så stolte af,” siger Ulrik Larsen og tilføjer:

”Og så er det stærkt tilfredsstillende, at vi, selvom vi gennem flere år uformelt har samarbejdet, nu også officielt har fået Tom Kristensen med på holdet som ambassadør for Selected Car Group.”

Fusion skaber ny struktur i ledelsen – og tilfører stærke kræfter i bestyrelsen

Fusionen mellem Selected Car Group og Solid Leasing medfører en større rokade i virksomhedernes ejerkreds, ledelse og samlede bestyrelse. Direktør, stifter og tidligere medejer af Solid Leasing, Mads Lysdahl Simonsen, købes ud af ejerkredsen, men forbliver en central del af virksomheden og indtræder i direktionen for det fusionerede Selected Car Group som ny Chief Integrations Officer med fokus på sourcing, lager og integration af forretning, ligesom han fortsat vil stå i spidsen for Silkeborg afdelingen. Dennis Vestergaard Hansen, tidligere Financial Business Partner i Selfinvest, tiltræder som CFO i Selected Car Group. Godsejer og Lensgreve Bendt Wedell udtræder af Selected Car Leasings bestyrelse.

Ind i bestyrelsen træder Ulrik Nødgaard, CEO i Finans Danmark, som med en lang erfaring fra finans- og investeringsverdenen, bl.a. som direktør for Finanstilsynet, vil tilføre en stærk kompetence til Selected Car Group, særligt i en tid hvor der er stadig større fokus på compliance og regulatoriske forhold. Ulrik Nødgaard vil desuden med et kritisk blik for forretningstække blandt andet bidrage med at se de kommercielle muligheder i den kommende omfattende regulering knyttet til bæredygtighed. Sammen med ham indtræder også Thomas Heltborg Juul, Group CEO i GreenMobility A/S, som med en unik brancheindsigt på de nye agendaer i motorverdenen kan løfte gruppens strategi yderligere i forhold til elbiler, infrastruktur, køb og salg af flåder, international udrulning, digitalisering og finansiering.

Den nye fælles bilgruppe under Selected Car Group-navnet skal altså styres af en ny, stærk bestyrelse hvori Torben Østergaard Nielsen og Jacob Brunsborg repræsenterer ejerskabet af henholdsvis Selected Car Group og Solid Leasing. Mikkel Hammershøj (CEO i Selfinvest) indtager posten som bestyrelsesformand og Carsten Iversen (CFO i Lars Larsen Group) indtræder som bestyrelsesmedlem. Ulrik Nødgaard og Thomas Heltborg Juul tilføjes som nye, eksterne bestyrelsesmedlemmer.