01. jul 2022

Voldsomt vidunderlig

LAMBORGHINI AVENTADOR LP700-4 - VOLDSOMT VIDUNDERLIG

“Større er ikke altid bedre”. Hvor mange gange har man ikke hørt den forslidte frase? Nu er det på tide at sige fra. For større ER bedre, akkurat ligesom mere også er bedre. Og intet sted er dette mere sandt end V12-motoren i Lamborghini Aventador LP700-4. Her er der både større overarme og flere cylindre end hos konkurrenterne. Og det er noget, vi kan lide.
Kraftværket er monteret midtskibs på langs og med fuld blus på de tolv cylindre smides der sammenlagt 6,5 liters luft og benzin til forbrænding 8.250 gange i minuttet.

Vanvittige tal, der giver lige så vanvittige resultater: 700 hestekræfter og 690 newtonmeter fra en sugemotor i en bil, der render 349 kilometer i timen på toppen og runder de første hundrede af slagsen på bare 3 sekunder. Det er italiensk motormagi af fineste skuffe. Og i øvrigt Lamborghinis første helt nye V12’er siden 1960’erne, hvilket jo er lidt af en begivenhed i sig selv.

For i modsætning til forgængeren, Murcielago, er Aventador rykket en generation eller to frem, når det gælder teknikken. Der er ikke længere en chassisramme bestående af svejste stålrør, men i stedet er hele midtersektionen en kulfibermonocoque, hvilket mindsker vægten og øger styrken. På trods af den enorme motor vejer hele bilen under 1550 kilo og sammen med det øgede fokus på lethåndterbare køreegenskaber, betyder det at en Aventador som en af de første Lamborghinier nogensinde faktisk ikke er ude på at slå dig ihjel, hver gang du sætter dig bag rattet. Er du Valentino Balboni er det måske lidt kedeligt, men for alle os andre er det gode nyheder.
Selv om designet efterhånden har mere end 10 år på bagen, er det stadig friskt og kraftfuldt. En Lamborghini ældes ikke af tidens tand, men eksisterer i sin egen tidslomme, fri for modeluner og forbigående påfund. Aventador er en bil, der er lige så eftertragtet i dag, som da den kom frem. Og med den udvikling verden er godt i gang med, vil den kun være endnu mere populær om 10 år.
Så der er ingen grund til at vente. Besøg os i Middelfart og kig nærmere på din næste superbil i dag.
Klik på knappen herunder, for at se bilen.

Skal vi hjælpe dig med drømmebilen?

Vil du se hvilke andre biler som Selected Car Leasing har på lager, så klik på knappen nedenunder.

Går du og drømmer om en helt speciel bil, så tøv ikke med at kontakte os her, så vi kan hjælpe dig ud og køre i din drømmebil.