23. apr 2023

Sidste chance for en sydtysk romance

Alpina B5 Touring – Sidste chance for en sydtysk romance

I den lille by Buchloe i Sydtyskland ligger en af bilverdenens bedst bevarede hemmeligheder. For her findes en bilproducent, helt ulig nogen anden i branchen. Navnet er Alpina og brænder dit hjerte for håndlavede herligheder, må du hellere læse med.

Som ung mand i efterkrigstidens Tyskland voksede Burkard Bovensiepen op i en fabrikantfamilie. Faderen ejede en fabrik der producerede skrivemaskiner, men unge Burkard var mere interesseret i biltuning end brevtastning. Han kastede sin kærlighed på en Fiat og monterede en racer karburator, med det resultat at hele motoren brød sammen. Det brød den opfindsomme tysker sig ikke synderligt om, så han var færdig med Fiat og kiggede i stedet mod en anden bilproducent, kun et stenkast fra Buchloe – Münchens stolthed, BMW.

På faderens fabrik udviklede Burkard sin egen dobbeltkarburator til den på det tidspunkt meget nye BMW 1500. Den viste sig at være milevidt bedre end hvad BMW-ingeniørerne selv kunne finde på og salgschefen i München var så imponeret, at han tillod Burkard-tunede BMW’er at bevare fabriksgarantien. Det skulle blive starten på en næsten 60-årig kærlighedsaffære mellem BMW og Burkards lille virksomhed, der overtog Alpina-navnet fra faderens nu fallerede fabrik.

I 1983 fik Alpina status som selvstændig bilproducent og det blev startskuddet til en række legendariske modeller, herunder den ikoniske Alpina B10 Biturbo, bygget på et E34-karrosseri. Med dobbelte turboer, 360 heste og en undervogn der matchede, var B10’eren på det tidspunkt den hurtigste sedan i verden – og kunne mere end bide til bolle med datidens superbiler som 911 Turbo, Diablo og Testarossa. Op gennem de næste årtier udvidede Alpina modelpaletten til at omfatte alt fra X5’ere til Z8’ere og kunder over hele verden strømmede til.

Men tiderne skifter og med masseelektrificering af bilparken forude, er årtiers opbygget ekspertise i finmekanik, motoroptimering og specialtilpasninger ikke længere i høj kurs. I 2022 blev det officielt, at BMW opkøber Alpina og fra 2025 er det endelig slut med at kigge længselsfuldt mod Buchloe, for produktionen flytter til München og Alpina ender formodentlig som en særlig udstyrsmodel.

Vi er derfor glade for at kunne tilbyde dig chancen for at få en vaskeægte Alpina hjem i garagen, inden det er for sent. Denne 2018 B5 Touring overgår en M5’er på både praktikalitet, kræfter og ikke mindst komfort. Den voldsomme 4,4-liters V8’er yder afsindige 608 hestekræfter og går 325 km/t på toppen. Held og lykke med at finde noget, der kan følge med. Men egentlig køber du ikke en Alpina fordi den er hurtigere end alt andet. Du køber den, fordi du ingen andre steder finder en bil, der er så komfortabel samtidig med den tilbyder nakkehvirvelsødelæggende acceleration. En Alpina B5 er slet og ret en BMW M5 for gadedrengen, der er blevet voksen. Det er en ægte herrevogn, du køber med hjertet – og vi garanterer, at romancen aldrig brænder ud.

Læg vejen forbi Køge, hvor B5’eren venter på dig. Men skynd dig, inden det er for sent.

Skal vi hjælpe dig med drømmebilen?

Vil du se hvilke andre biler som Selected Car Leasing har på lager, så klik på knappen nedenunder.

Går du og drømmer om en helt speciel bil, så tøv ikke med at kontakte os her, så vi kan hjælpe dig ud og køre i din drømmebil.