04. mar 2022

Den syngende superbil

Audi R8 - Den syngende superbil

Efter Formel 1-forbuddet mod turbomotorer i slutfirserne var det slut med små pumpede hidsigpropper. I stedet blev fokus lagt på de højtydende og hurtigt roterende V10’ere som det oplagte kompromis mellem de lette, men svagere V8’ere og de kraftige, men tunge og tørstige V12’ere. De 10 cylindre i V-form lå lige i smørhullet og blev de facto standarden op gennem 90’erne.

Som altid drypper den slags landvindinger fra kongeklassen ned gennem rækkerne og i starten af årtusindeskiftet hoppede både Audi, BMW, Lamborghini og Porsche med på vognen. RS6, M5, Gallardo og Carrera GT nød alle godt af de mange cylindre i varierende størrelse og vinkel. Købte du en superbil i midt-nullerne, skulle den have 10 cylindre.

Siden er tiderne nok engang skiftet og i dag har de fleste superbiler en V8’er eller en V6’er med turbo under hjelmen. Men Audi holder fast, i hvert fald for en stund endnu. Og når man sætter sig bag rattet i en R8 V10 Spyder forstår man hvorfor. Det er en spektakulær superbil, der med sin skrigende V10’er og tagkluden pakket væk er svaret på dine bønner om noget nær den perfekte køreoplevelse. Oplevelsen er ren uforfalsket lykke, skabt af en motor, der synger den smukkeste serenade for dig.
Tilmed er R8’eren, i modsætning til så mange andre i segmentet, faktisk en superbil, du kan bruge i hverdagen, endda både sommer og vinter, hvis du da ellers nænner det. Med platformen fra Lamborghini Huracan er der lagt op til både spas og løjer, hvad gælder køreegenskaber såvel som fart. Så kig forbi Middelfart og tag en dans med den formidable V10’er – vi lover du ikke bliver skuffet.

Skal vi hjælpe dig med drømmebilen?

Vil du se hvilke andre biler som Selected Car Leasing har på lager, så klik på knappen nedenunder.

Går du og drømmer om en helt speciel bil, så tøv ikke med at kontakte os her, så vi kan hjælpe dig ud og køre i din drømmebil.