19. nov 2023

Audi SQ7 – Det fantastiske firehjulede Kinder-æg

Audi SQ7 - Det fantastiske firehjulede Kinder-æg

Der findes folk, der vil have det hele og til denne gruppe hører SQ7-chauffører til. Dem, der ikke kan bestemme sig for, om deres bil skal være rummelig, komfortabel eller hurtig og derfor vælger en bil, der er alle tre ting.

For selvom den enorme SQ7 rummer det meste af et fodboldhold og deres oppakning, er tyskerne ikke gået på kompromis med hverken komforten eller kræfterne. De to tons germansk stål når 100 kilometer i timen på pænt under 5 sekunder, så Audi SQ7 er altså ikke bare hurtig, men noget af det hurtigste i klassen for diesel-SUVer. Det er som at se en sumobryder breakdance. Du ved det kan lade sig gøre, men du kan alligevel ikke lade være med at stirre, når du ser det.

Det er præstationer der gør det svært ikke at tænke på den navnkundige Q7 V12, men selv om den bragte et smil på læben, var det et bekendtskab der sendte dig direkte på fattiggården. Her er SQ7 anderledes behagelig. En tredjedel ton og fire cylindre lettere, er SQ7 om ikke ligefrem økonomisk, så bestemt så tilpas sparsommelig at du får lyst til at køre langt – faktisk drikker SQ7 50% mindre end forgængeren. Til gengæld må du undvære at være på julekort med din lokale tankpasser, men mon ikke det går alligevel.

Indenfor sidder du som på en sky af luksus. De tre store digitale skærme gør al betjening til en elegant leg og vellyden strømmer ud af BOSE-anlægget, når du skal fra København til Korsika. Og falder mørket på, hjælper nightvision-systemet dig med at holde din bane, nemlig overhalingsbanen. Audi SQ7 er en bil, der føler sig lige så godt hjemme i hverdagens trummerum som på Autobahn med sømmet i bund.

Så kom endelig forbi vores showroom og bliv lige så imponeret som vi er, over hvordan én bil kan være det hele på én gang – nærmest som et Kinder-æg. Vi ses i Middelfart.