02. jul 2023

Bentley Continental GT 4,0 – Onyx-missilet

Bentley Continental GT 4,0 – Onyx-missilet

Det har ikke altid været nemt at være Bentley. Ofte set som den sportslige søster til Rolls-Royce, har mærket levet en omtumlet tilværelse, med mange forskellige ejere, der alle søgte at overgå forgængerne.

For 25 år siden skulle det dog ændre sig. Rivalerne fra BMW, der allerede havde et samarbejde med ejeren Vickers vedrørende flymotorer og i øvrigt i leverede motorer til både Rolls-Royce og Bentley, tabte kampen om Bentley til Volkswagen Auto Group, der opkøbte rub og stub. Dermed var Rolls-Royce og Bentley nu endelig adskilt, og fokus blev lagt på at selvstændiggøre mærket og tage det til nye højder.

Med tyskerne ved roret blev Continental GT den første masseproducerede Bentley i verdenshistorien. Ud over de åbenlyse kvalitetsfordele, har ejerskiftet også medført at Bentleys årlige produktion er mere end femdoblet over de sidste 15 år. Og Bentleys fremtid, som en af de førende i luksus-segmentet, er sikret.

Denne Continental GT er en bil, der nærmer sig sin 10-års fødselsdag. Alligevel ser den stadig – næsten – ud, som da den forlod fabrikken. For med et iøjnefaldende Onyx GTX700 widebodykit og enorme 22 tommer fælge fra tyske Mansory, er lige denne bil mere rå end de fleste. Den er en engelsk gentleman, der gemmer på en lige højre som Mike Tyson – og et udseende, der følger trop. Indvendigt køres den hårde stil videre, hvor den mørke stue, med de quiltede diamantmønster og det bløde læder, inviterer til lange ophold, mens verden flyver forbi udenfor.

Og flyveturen bliver hurtig, takket være den mægtige V8’er, der yder 700 hestekræfter og nemt løber 300 km/t på toppen. I modsætning til den store W12’er, er V8’eren også både mere sportsligt anlagt og langt mere økonomisk. Det betyder, at du rent faktisk får set andet end tankstationer, når du krydser ned gennem Europa en onsdag eftermiddag. Og som altid med en Bentley er du langt væk fra hverdagens bekymringer, når du sidder i de bløde stole.

Men for en Bentley er det aldrig nok, bare at levere luksus. Det skal også være engagerende, spændende og ikke mindst elegant. Og det er præcis, hvad en Continental GT er. Læg vejen forbi vores showroom i Køge og mød din kommende kontinentkrydser. Vi sidder klar med five o’clock tea.