29. apr 2022

Den magiske McLaren 720S

Den magiske McLaren 720S

Alle raske drenge og piger kender navnet McLaren, hvad enten det er fra de utallige sejre i Formel 1 eller den ikoniske 90’er superbil fra geniet Gordon Murrays hånd. Men så banebrydende som Murrays idéer var, er McLarens historie som bilbygger i moderne tid kun ganske kort. På trods af succesen blev F1 kun bygget i lidt over 100 eksemplarer inden fokus igen blev kastet på racerbanerne. Det skulle dog ændre sig, selvom de fleste raske drenge og piger i mellemtiden nåede at blive voksne.
I 2010 blev sportsvogndivisionen af McLaren Racing etableret og allerede året efter var den voldsomme McLaren 12C en realitet. Der blev lagt en plan for at lancere en ny bilmodel om året og i 2015 introducerede McLaren deres tretrins bilprogram: Sports, Super og Ultimate Series.
Denne 720S tilhører Super Series og trods den absolutte genkendelighed der på få år er trådt ind i McLarens modelprogram er 720S helt sin egen – over 90% af alle dele er spritnye, udviklet direkte til denne model.

Rygraden i bilen er den banebrydende Monocage II chassiskonstruktion der nu inkluderer taget. Bygget i ren kulfiber holder det vægten nede, gør tyngdepunktet lavere og medfører en tørvægt på under 1300 kg, hvilket er akkurat lige så skørt som det lyder.
Hvor de første moderne McLarens var teknologiske tour de forcer, du med kirurgisk præcision kunne placere på ideallinjen på en racerbane, kneb det måske en anelse med sjælen. Det er der lavet om på nu. Vi starter i motorrummet, hvor lyden af biturbo-V8’eren der rammer 8.000 omdrejninger er ren magi. Det samme kan siges om præstationerne, hvor du med strakt højre ben rammer 300 km/t på lige under 22 sekunder. Ude foran sørger indsugningen under forlygterne for at skubbe den varme og turbulente luft forbi hjulene og ud ved bunden af dørene, mens specielle kanaler suger ren og kold luft hen over fronten, op langs det øverste af dørene og ind til motorens indsugning lige bag føreren. Ja, dette er en bil der utvivlsomt er udviklet af nørder i hvide laboratoriekitler. Og gud ske tak og lov for det!

Som noget ganske uset i denne klasse, er også undervognen på forunderlig vis udviklet af nogle der må have brugt meget lang tid foran en computerskærm, for i Comfort-indstillingen er 720S så behagelig som en gran tourer. Og sætter du den til Sport eller Track (der findes ingen “Normal”-indstilling, for der er intet normalt over en McLaren) bryder helvede løs og bilen reagerer med millimeterpræcis indstyring og en skarphed, som kun McLaren kan gøre det. Med 720S har genierne i Surrey skabt den perfekte supersportsvogn; en bil der føles som lige dele vanvid og lykke.
Mens det fornemmeste mål for en gran tourer er at få tiden til at gå hurtigt når du kører fra Klampenborg til Cote d’Azur, får de bedste superbiler også tiden til at stå stille mens du sidder bag rattet. Her handler det om at nyde øjeblikket, at forsvinde hen i nydelsen af teknologisk perfektion og sjæl. En superbils x-faktor, det der gør den til noget særligt, er dog ikke de enkelte komponenter. Det er ikke engang navnet på kølerhjelmen. Det er når bilen bliver til mere end summen af dens dele. Det er her magien skabes. Og magisk, det er hvad McLaren 720S er.
Kom forbi vores showroom i Hvidovre og mærk magien. Vi glæder os til at møde dig.
Klik på knappen for at se flere detaljer om bilen.

Skal vi hjælpe dig med drømmebilen?

Vil du se hvilke andre biler som Selected Car Leasing har på lager, så klik på knappen nedenunder.

Går du og drømmer om en helt speciel bil, så tøv ikke med at kontakte os her, så vi kan hjælpe dig ud og køre i din drømmebil.