18. nov 2022

Den Moderne Mands Monstertruck

AUDI SQ7 4,0 TDI – Den Moderne Mands Monstertruck

De fleste af os tænker stadig tilbage på Audi Q7 V12 med et smil – og en lettelse over vi ikke står med regningen for vedligehold på den enorme tolver under hjelmen. For mens den første udgave af Audis monster-SUV ikke måtte få et S på modelnavnet, var den på alle måder et frygtindgydende bekendtskab alligevel. Med sine seks liters slagvolumen, 500 heste og vanvittige 1.000 newtonmeter var det som at åbne porten til Helvede, hver gang man trykkede på startknappen.

I dag er mindre mere – eller mere mindre, som Lars Løkke ville sige det. Vi er ikke helt sikre. Med den nye generation af Q7 blev motoren væsentligt downsizet og der forsvandt fire cylindre og to liters slagvolumen. Hele platformen blev samtidig sendt i fitnesscenteret og kom ud mere end 300 kg lettere, til gavn for køreegenskaber, økonomi og generel velvære – og det medførte en udmærkelse af de helt store. Bilen blev nemlig nu en ægte S-model; SQ7.

Og selv om der ikke længere ligger en dinosaur under kølerhjelmen, er bilen langtfra bovlam og artig. To turboer og Ingolstadts fineste teknik får de mere end to tons tysk stål fra til 100 km/t på bare 4,8 sekunder. Samtidig er brændstoføkonomien forbedret med næsten 50%. Det er tal, som konkurrenterne har svært ved at hamle op med.

Resten af bilen skuffer heller ikke: Med faceliftet i 2019 blev interiøret løftet op på et niveau af maksimal luksus, med de tre store digitale skærme der gør betjeningen på én gang futuristisk og ligetil. Skulle det usandsynlige ske, at du får nok af V8’erens sagte brummen, giver BOSE-anlægget dig som altid et velspillende lydbillede. Og med firehjulsstyring, elektromekanisk krængningsstabilisering og op til 24 forskellige assistentsystemer, er du garanteret en både sikker og underholdende tur, hver gang du sætter dig bag rattet.

Læg vejen forbi vores showroom i København og mød den moderne mands monstertruck. Du bliver helt sikkert ikke skuffet.

Skal vi hjælpe dig med drømmebilen?

Vil du se hvilke andre biler som Selected Car Leasing har på lager, så klik på knappen nedenunder.

Går du og drømmer om en helt speciel bil, så tøv ikke med at kontakte os her, så vi kan hjælpe dig ud og køre i din drømmebil.