02. sep 2022

Den Fantastiske Familiefragter

Ferrari Four - Den Fantastiske Familiefragter!

Når talen falder på Ferrari, er det oftest de storladne og noget slidte floskler, der fylder. Det er ord som “passion” og “sjæl”; betegnelser brugt til at beskrive de følelser den stejlende hingst fra Maranello vækker i os.

Et ord, man dog sjældent støder på er “praktisk”. Enzos biler var aldrig beregnet til ret meget andet end hurtige svingkombinationer, taget med maksimale omdrejninger. Men tilbage i 70’erne kunne italienerne dog godt se der også var et marked for en anden biltype for koncerndirektøren, der også skulle have både kone og børnene med på tur. Og hvorfor skulle han købe tysk, når familien skulle transporteres tværs gennem Europa?

Resultatet blev Mondial – en centermotoriseret V8’er coupé med plads til fire personer. Lyder det forvirrende? Det var det også og selv om bilen var en ganske pæn salgsmæssig succes, betød den høje vægt og lave ydelse, at de renhjertede Ferrari-fans aldrig accepterede den.

Den slags smertede naturligvis de selvbevidste italienere og det skulle betyde et opgør med tilgangen til grand tourers. For Mondials afløsere op gennem 90’erne og 00’erne blev de frontmotoriserede V12’ere, Ferrari 456 og Ferrari 612 Scaglietti, der begge fik en del mere sympati og anerkendelse end Mondial.

Men bedst som man troede formlen var helt på plads, skulle Ferrari vise sig fra sin mest innovative side og smide nye (kød)boller på suppen. Resultatet blev Ferrari Four – i daglig tale bare kaldet FF. Navnet skyldes kombinationen af plads til fire personer samt et meget specielt firehjulstræk, der reducerede vægten med omkring 50% ift. traditionelle systemer.

FF blev således Ferraris første firehjulstrukne serieproducerede bil og med et karrosseri der mest af alt mindede om en Shooting Brake, var det da også en grand tourer fra en anden dimension der trådte ind på verdensscenen. Det anderledes udseende forhindrede dog ikke kunderne i at tage godt imod bilen, for med over 800 produceret alene det første år, blev modellen en pæn succes.

Ved introduktionen blev FF hyldet som den hurtigste firepersoners bil nogensinde produceret. Med en tophastighed på 335 km/t, 0-100 på 3,7 sekunder og en V12’er på 6.3 liter der yder 660 heste ved 8.000 omdrejninger er det ikke svært at forstå fascinationen.

Sidder du sidder bag rattet og lytter til skønsangen fra de løsslupne heste, er det faktisk en oplevelse du får lyst til at dele med både konen og arvingerne på bagsædet. Og så er der jo ingen grund til at kigge videre. For med Ferrari FF er der plads til både bagagen, børnene og begejstringen – samtidig med at sjælen og passionen mærkes hver eneste dag. Helt uden det føles påtaget.

Den stejlende sorte hingst venter på dig i vores showroom i Silkeborg. Og tag endelig familien med.

Lad os finde din drømmebil!

Er den Orange Stjerne ikke bilen for dig, har vi ca. 150 andre biler på lager i vores showroom omgående levering. Findes din drømmebil ikke i vores showroom, så hjælper vi dig med at finde den!