04. okt 2023

Visma Creditro og Selected Car Group indgår partnerskab

It-gigant og leasingselskab indgår partnerskab om softwareudvikling

Visma Creditro og Selected Car Group går sammen om udviklingen af nyt complianceværktøj til den finansielle branche. Systemet skal udvikles af Visma Creditro og baseres på den viden Selected Car Group har opbygget indenfor compliance. På sigt skal platformen udbredes til det globale marked.

Den norske it-gigant Vismas datterselskab Visma Creditro og Danmarks største leasingselskab i luksus- og sportssegmentet, Selected Car Group, indgår et strategisk partnerskab om udviklingen af en fælles it-complianceplatform til leasing- og finansieringsselskaber.

Samarbejdet mellem bilgruppen og it-udvikleren kombinerer Vismas styrke som en af verdens største udviklere af it-værktøjer med Selected Car Groups mange års erfaring for finansiel kontrol og compliance indenfor leasing, et område som oplever en konstant øget kompleksitet.

”Partnerskabet om udviklingen af en start-til-slut softwareløsning på leasing- og compliance skal løse to store opgaver. For det første skal vi skabe den simplest mulige one-stop løsning til vores kunder, når de står i enten leasing eller anden form for finansieringsforløb. For det andet skal systemet sikre den bedst tænkelige overensstemmelse med myndighedernes tilsyn med fx hvidvask- og kreditværdighedsvurderingsreglerne. Complianceområdet stiller hele tiden højere og mere komplekse krav til leasing- og den finansielle branche i øvrigt, Det skal vi forsimple og gøre mere smidigt for både kunder og virksomheder” siger Dennis Vestergaard Hansen, CFO ved Selected Car Group.

Fra Visma Creditro er samarbejdet en åbenlys mulighed for at udnytte de bedste kompetencer til at skabe det bedste produkt på markedet.

”Da vi startede en dialog med Selected Car Group om et udviklingspartnerskab, blev det meget hurtigt klart, at det var en god mulighed ikke bare kommercielt, men at vi også kunne skabe et produkt, som kommer både leasingbranchen og samfundet til gode,” siger Mathias Kobberup, grundlægger & Chief Product Officer og uddyber:

”Vores tilgang er, at IT skal være et redskab til at understøtte arbejdsprocesser ledt af mennesker. Den tilgang med mennesket i centrum fandt vi tidligt i dialogen ud af, at vi deler med Selected Car Group og den enighed er afgørende for, at vi sammen kan udvikle en stærk og brugervenlig løsning.”

Ambitionen for partnerskabet er høj fra begge parter, hvor leasingbranchen kun er første skridt inden værktøjet også skal rulles ud til andre kunder indenfor den finansielle branche. Selected Car Group implementerer i første omgang selv systemet mens Visma Creditro vil udbyde produktet til danske, tyske og engelske markeder, mens en yderligere global udrulning kommer som det næste.

Stærke værdier skaber stærke resultater

Samarbejdet omkring det nye complianceværktøj til leasing- og finansieringsselskaber er motiveret af et fælles ønske om at skabe en løsning, bygget på det fælles værdisæt, som Visma Creditro og Selected Car Group har.

”Vi oplever, at Selected Car Group, ligesom os, vægter værdier som ordentlighed højt og er dybt engagerede i kampen om gennemsigtighed, som er et afgørende krav til finansielle institutioner. Den kamp kan kun vindes ved at give de rigtige mennesker de bedste forudsætninger for gode beslutninger, ved at stille stærke og agile systemer og løsninger, som er hurtige og adaptive, til rådighed. Der har vi et fælles fodslag og et fælles mål, siger Jacob Tinsfeldt, administrerende direktør for Visma Creditro.

Kampen er ikke bare nødvendig, men også vigtig for leasingbranchen at tage. Og det kræver ifølge Dennis Vestergaard Hansen at branchedeltagere som Selected Car Group lægger deres tid og kræfter i udviklingsopgaver for at forløse den kompleksitet, leasingbranchen er underlagt.

”Det er os, som arbejder med compliance til daglig, som bedst kender de udfordringer og faldgruber, som vi står overfor. Derfor er det helt oplagt, at vi deltager i udviklingen. Men det er lige så nødvendigt, at vi har en udvikler med, som kan matche den energi og engagement i sagen, som vi selv lægger ind i det. Der oplever jeg helt klart, at Visma Creditro er ligeværdige i projektet, og vi er meget tilfredse med deres forpligtelse overfor at løfte den opgave med compliance, som vi står overfor,” siger Dennis Vestergaard Hansen og tilføjer:

Aftalen og udviklingen af software-løsningen er igangsat fra september 2023 og munder ud i et færdigt produkt i starten af 2024.