07. okt 2022

Kongen vender tilbage

Mercedes AMG GT Black Series - Kongen vender tilbage

Er du på udkig efter noget vidunderligt voldsomt, som få andre har? Noget som ligger på niveau med Porsche, Ferrari, Lamborghini og McLaren, når det kommer til at vise omverdenen, hvor dygtige deres ingeniører er? Så er det få, der gør det voldsommere, vildere og mere vanvittigt end Mercedes-Benz. En Black Series er kongen blandt prinser og grever – den lader sig ikke frivilligt degradere.

 

 

Historien om Black Series starter med en lille Mercedes-Benz SLK, bygget til en japansk motorsportsserie. For at øge vridningsstabiliteten, svejsede ingeniørerne hos AMG foldetaget fast, så bilen reelt blev en coupé. Det kræver vist en helt særlig slags dedikation at begå den slags forbrydelser mod en ellers fin bil, men i Affalterbach var det åbenbart et eksempel til efterlevelse. Så den første Black Series der rullede ud fra fabrikken for 16 år siden var en SLK… Coupé. Den eneste af sin slags og bortset fra det fastsvejsede tag, var det en relativt blid start på et dynasti. 

Men det skulle hurtigt ændre sig. Blandt de næste arvinger i tronfølgen mødte vi en CLK63 Black Series, med skærme så brede det var hurtigere at kravle over bilen end at gå uden om og en fuldstændigt balstyrisk C63 AMG Black Series, hvor den klassiske 6,2 liters V8’er var pumpet op til 500 vilde hingste.

 

Og således ansporet fortsatte AMG-ingeniørerne vanviddet, der nu har nået nye højder med denne Mercedes-AMG GT Black Series – den sjette i kongerækken. Den byder på et både åndeligt og visuelt slægtskab med sin forgænger, den fortræffelige SLS Black Series i form af den lange motorhjelm, gællerne på forskærmene og ikke mindst en motor fra en anden dimension.

Blokken er stadig den kendte fireliters V8’er, men krumtappen er opgraderet til en flatplane-udgave og tændingsrækkefølgen på de otte cylindre er ny. Sammen med utallige andre opgraderinger betyder det at motoren nu rammer 730 hk – eller hele 145 hk mere end den i forvejen tossede GT-R. Men det var selvfølgelig ikke nok med flere kræfter – bilen skulle også være lettere. Så overalt du kigger er der kulfiber. Motorhjelm, spejle, tag, vinger – ja selv sæderne er af det dyre kompositmateriale, der sænker vægten og øger styrken. Som noget nyt er hækvingen i to etager og på størrelse med et mindre stillads. Vinklen justeres automatisk for ekstra downforce – eller styres manuelt, når du vil vække opsigt på Strandvejen.

Den aktive aero har også fået en række opgraderinger og forenden er plantet på vejen, som aldrig før. Det er ikke uden grund, at Bernd Mayländers GT Black Series safety car kører ud, når F1 kørerne kører af.  Det her er en racerbil til benet – et trackdaymonster som få.

Spørgsmålet er om du behøver en GT Black Series for at have det sjovt på en bane. Og nej, det gør du selvfølgelig ikke. Men er du på jagt efter det ypperste indenfor Mercedes GT serien, så er der ingen vej udenom. Så kom forbi vores showroom i København og mød den vildeste Black Series til dato. Vi sidder klar til en snak om bilernes konge.

Skal vi hjælpe dig med drømmebilen?

Vil du se hvilke andre biler som Selected Car Leasing har på lager, så klik på knappen nedenunder.

Går du og drømmer om en helt speciel bil, så tøv ikke med at kontakte os her, så vi kan hjælpe dig ud og køre i din drømmebil.