16. sep 2022

Rolls-Royce Ghost Black Badge

Rolls-Royce Ghost Black Badge

Historien om Rolls-Royce begynder i automobilets barndom, hvor pionérånden stadig herskede og mænd med hænderne rigtigt skruet på, kunne skabe noget fra bunden. Det er fortællingen om den driftige ingeniør Henry Royce, der møder den dygtige bilsælger Charles Rolls og sammen udvikler de det, der dengang og de næste 120 år vil være kendt som “verdens bedste bil”.

Siden da er der løbet meget vand i åen og Rolls-Royce har levet en omtumlet tilværelse med skiftende ejere. De sidste 20 år har mærket dog været under kyndig tysk ledelse og det har betydet der er kommet ro på sagerne og en tiltrængt og stringent mærkeidentitet.

Derfor er der nu en intern rangorden, der begynder med Ghost og ender med Phantom. Men at se Ghost som en indstigningsmodel er dog lidt som at sammenligne Rembrandt med Velasquez – eller Alien med Top Gun. For når kvaliteten er højere end noget andet der findes derude og bilen er bygget af de bedste materialer, der kan skaffes, er en Ghost selvfølgelig i sin helt egen liga. Det er bilen, der mere end noget andet signalerer stiff upper lip, 5 o’clock tea og manerer som man kun lærer dem på kostskolen i Eton.
Men i takt med det traditionelle klientel synges til hvile af engle, ændres regelbogen for hvad der betragtes som god smag. Black Badge-modellen her blev introduceret som en Rolls-Royce til de unge, de trendy, dem der blev Bitcoin-millionærer frem for byggematadorer. Og når man ser den i virkeligheden, bliver det tydeligt hvor meget en Black Badge skiller sig ud fra den almindelige Ghost.

Bilen er den dybeste sort, du endnu har set og detaljerigdommen i lakken er endeløs. Pludselig forstår man hvorfor det tager 10 timer at producere en Tesla, mens det tager en uge bare at male en Ghost. Der lægges grundighed, dygtighed og kærlighed i hver eneste bil, der forlader fabrikken på Goodwood og det mærkes ned i de mindste detaljer. Det her er ikke en kort affære, men en kærlighedshistorie for livet.

I fordums tider oplyste man aldrig hestekræfter og moment for en Rolls-Royce. Den slags trivialiteter var for pøblen og i stedet plejede man lakonisk at notere sig der var rigeligt. Og det skal vi love for stadig gælder. Det er en øvelse i selvbeherskelse hver gang man trykker højre fod mod det dybe gulvtæppe, for en Ghost kan flytte sig. Men tag ikke fejl. Dette er ikke en Bentley. Det er en Rolls-Royce – og adstadig fremfærd ligger i bilens DNA. Det er ikke en bil, der skal køres som en brølende sportsvogn, men føles som en hvisken i vinden.

Som et flyvende tæppe, der fjerner stress, jag og hverdagens trivialiteter. Hvad enten du sidder bag rattet eller bag chaufføren, er det historiens vingesus, du fornemmer. Og hver gang V12’eren vækkes til live, føles det som om arven fra det britiske imperium vågner op og fylder kabinen med fordums storhed. Det er stærkt vanedannende.

Besøg os i Middelfart, få nye vaner og vær med til at videreføre den gode smag. Vi har theen klar.

Skal vi hjælpe dig med drømmebilen?

Vil du se hvilke andre biler som Selected Car Leasing har på lager, så klik på knappen nedenunder.

Går du og drømmer om en helt speciel bil, så tøv ikke med at kontakte os her, så vi kan hjælpe dig ud og køre i din drømmebil.